iOn

Képzeljen el egy újfajta városi autózást

 

iOn-érzés felhőtlen és utánozhatatlan. Az elektromos hajtás varázslata a menet közbeni nulla károsanyag-kibocsátásban* és nulla CO2-emisszióban rejlik. Kívülről csak a forgalom és a menetszél halk zaja szűrődik be a Peugeot iOn utasterébe. A rezgések szinte teljes hiánya és a csendes suhanás** a vezetés új, megnyugtató élményét teremti meg.

 

Ideális városi kisautó

 

A lekerekített formák, a nagy, döntött szélvédőben folytatódó kicsi, ívelt motorháztető és a hatalmas üvegfelületek barátságos külsőt kölcsönöznek az iOnnak. Jellegzetes, dinamikus megjelenése és újszerű technikái a modern, környezetkímélő autós képét alakítják ki tulajdonosáról. A Peugeot iOn ideális a városi és a városkörnyéki közlekedéshez. Az elektromos szervokormánynak és a kicsi fordulókörnek köszönhetően a Peugeot iOn könnyen tartja a városi közlekedés ritmusát, míg autópályán akár 130 km/h sebességre is képes felgyorsulni. A fürge, jól vezethető és kompakt - 3,38 m hosszú és 1,47 m széles – kisautóval kiválóan lehet manőverezni a belváros szűk utcáiban. A magas építésnek és a 2,55 m-es tengelytávnak köszönhetően tágas az utastér, négy felnőtt kényelmesen utazhat benne.

 

Új fogalom az autózásban

 

A Peugeot iOn új koncepciót kínál, amely igazodik az új városi és városkörnyéki mobilitáshoz. A kis méretekből, az elektromos hajtásból, a csendes működésből, a menet közbeni nulla károsanyag- és CO2-kibocsátásból adódó előnyöket az akkumulátor jól kihasználható hatótávja egészíti ki, amely összhangban van a valós használati igényekkel. A lítium-ion akkumulátornak és a fékezési energia visszanyerésének köszönhetően a maximálisan megtehető táv 150 km, ami tökéletesen megfelel a városban közlekedő autósok szükségleteinek, hiszen napi utazásaik 90 százalékában nem tesznek meg többet 60 kilométernél.

 

Gyors töltés 30 perc alatt
 

A Peugeot iOn feltöltését az egyszerűség, a gyorsaság, a rugalmasság jegyében, az autósok időbeli és helybeli kötöttségeinek figyelembevételével alakították ki. A gyorstöltővel fél óra alatt lehet elérni a 80 százalékos, 15 perc alatt az 50 százalékos, és mindössze 5 perc alatt a 25 százalékos feltöltöttséget. A feltöltés nagyfeszültségű töltőkészülékről végezhető, amelyek közterületeken, töltőállomásokon, nyilvános vagy magánparkolókban találhatók, illetve nagyfeszültséget használó cégeknél. Franciaországban az önkormányzatok, a járműgyártók és az EDF kötelezettségvállalási nyilatkozatot írtak alá az elektromos és hibrid járművek gyorstöltő berendezéseinek létesítéséről.